Jeugdzeilen ZZ 2022 CWO en hoger.

CWO opleidingen

Jeugdopleiding:


De opleiding bestaat dit jaar uit 1 theorie en 12 praktijk lessen en uiteindelijk 1 examen data.

Tijdens de examen les wordt er getoetst of je de vaardigheden en kennis hebt die de CWO regelementen voorschrijven. De opleiding wordt gegeven volgens het CWO systeem. Dit is een door de Watersportverbond en de Internationale Zeil Federatie (ISAF) erkende opleiding.

Zeilvereniging Zuidlaardermeer beschikt over gecertificeerde zeiltrainers.

De discipline jeugdzeilen heeft drie diploma’s. De opbouw van de diploma is als volgt.

Het CWO 1 diploma geeft aan dat alle basisvaardigheden zijn geleerd. In het eerste jaar van de zeilcursus staat plezier tijdens zeilen voorop.

Het CWO 2 diploma houdt in dat er onder normale omstandigheden zelfstandig gevaren kan worden.

Dit houdt in dat je bij een matig windje al goed van a naar b kan varen ook al ligt b in de wind. Dan toch weet je hoe je daar kunt komen zonder hulp. In het tweede jaar van de zeilcursus wordt er naar gestreefd dat je diploma 2 haalt.

CWO 3 wil zeggen dat je tot en met windkracht 6 kan zorgen dat jij en je boot veilig kunnen varen.

Je alle vereiste CWO manoeuvres op het water kan uitvoeren en zelfstandig situaties op het water kunt inschatten.

Inhoud van de training:

De zeilopleiding begint met 1 theorie les. Dit houdt in dat je nog niet in de boot plaats neemt maar allerlei uitleg krijgt over het zeilen. Ja, ook bij het zeilen zijn er regels waar jij je aan moet houden om bijvoorbeeld geen botsingen te krijgen. Tevens leer je knopen zodat jij je boot aan de wal goed vast kunt leggen.

Er zijn dit jaar 12 praktijk lessen, tijdens deze lessen zeil je zelfstandig in een optimist. Als je de cursus met goed gevolg hebt afgerond krijg je het CWO-diploma jeugdzeilen.

Ook zeilen is een Olympische sport dus zit er voor jou misschien wel een Olympische droom in die uitkomt. Ben je zelf niet in het bezit van een optimist dan kun je bij de Zeilvereniging een optimist huren voor de trainingen. (Dit kan alleen het eerste lesjaar.)

Wedstrijd training
Als je al diploma’s hebt behaald bij een andere zeilvereniging of zeilschool kun je ook bij ons terecht voor wedstrijd training. In deze groep zitten kinderen die aan diverse wedstrijden mee doen.

Tijdstippen:
De theorietrainingen en praktijk trainingen zijn op zaterdagmorgen van 9:30 uur tot 12:00 uur.

De afspraak is dat de boot voor 9:40 uur zeilklaar is en jezelf de zeilkleding al aangetrokken hebt.

Tarieven:
Opleiding CWO-diploma:
Bestaat uit 1 theorieles en 12 praktijklessen en 1 examen € 90,00 en € 40,00 jeugdlidmaatschap ZZ (Het jeugdlidmaatschap wordt tijdens de jaarvergadering vastgesteld)
Huur optimist tijdens de  praktijklessen € 70,00

Voor meer informatie bericht ons