Verenigingscompetitie in District Noord

ZZ Wint de titel ook in 2018.

 

Zie hier een korte samenvatting op YouTube.

 

De Verenigingscompetitie in District Noord is bedoeld om verenigingsleden die wel eens met de elementen van de wedstrijdzeilsport willen kennismaken, die gelegenheid te geven. De Verenigingscompetitie ging in 1998 van start met vijf verenigingen en zeilscholen. Het was een groot succes want in het tweede jaar meldden zich in Friesland 12 verenigingen met zeilscholen, jeugdherbergen en/of watersportbedrijven. In Groningen is de competitie in 1999 gestart met vier verenigingen. In Friesland wordt inmiddels in drie divisies gezeild, in Groningen in 1 divisie, door in totaal 20 verenigingen.

Het is steeds weer verbazend hoe veel zeilvaardigheid men opsteekt tijdens zo’n avondje wedstrijdzeilen. Dat heeft ook zijn uitstraling naar de deelnemende verhuurbedrijven en zeilscholen, die elk jaar weer hun schepen ter beschikking stellen. De zeilscholen leveren de boten en de verenigingen zorgen voor de benodigde materialen, zoals boeien en een startschip. Voor elke vereniging komen drie teams uit.

Woensdag 5 september vond in Heeg de slotavond van de 20e editie van de verenigingscompetitie van 2018 plaats. Op het Heegermeer zeilden de Friese en Groninger verenigingen, ingedeeld in drie divisies, aan de hand van de eerder behaalde resultaten, om de Kampioenswimpel per divisie. In totaal kwamen 60 polyvalken aan de start.

Na de wedstrijden reikte de voorzitter van het Watersportverbond Harry Wagemakers in het ’t Sylhus de felbegeerde prijzen uit.

Winnaar Divisie 1: Watersportvereniging Heeg
Winnaar Divisie 2: Vereniging Grouwster Watersport
Winnaar Divisie 3: KWV Langweer
Winnaar Divisie 4: Zeilvereniging Zuidlaardermeer