Clubinfo

Wilt u kennis maken met de zeilsport  of bent u een ervaren wedstrijdzeiler? U kunt terecht bij de Zeilvereniging Zuidlaardermeer. Wij verzorgen een zeilopleiding voor de jeugd en kunnen individueel zeil les geven. We bieden een wedstrijdprogramma met kampioenschappen en zeilwedstrijden voor instappers. Er zijn trainingsavonden voor volwassenen en we kunnen u helpen om de overstap van toerzeiler naar wedstrijdzeiler te maken. De zeilvereniging heeft  een  clubhuis met een terras met een prachtig uitzicht over het meer. Op het terrein is een trailerhelling en een kraan om uw boot te water te laten. Het Zuidlaardermeer is een van de grotere meren, gelegen op de grens van Drenthe en Groningen, heeft een open vaarverbinding met de andere vaarwaters en wordt omringd door prachtige natuur. Van oudsher wordt er actief gezeild door een breed scala aan zeilklassen.

Ons aanbod

 Jeugdzeilen

Wij bieden een volwaardige zeilopleiding voor de jeugd; van kennismaking tot geheel zelfstandig kunnen varen. De vereniging biedt de mogelijkheid om een jaar een zeilboot te huren (optimist of splash). Eigen bootjes kunnen  op de wal worden gestald. De zeilopleiding begint vanaf 7 jaar en is onderverdeeld in drie niveaus (van beginner tot gevorderde) met  zeildiploma’s.

Volwassenen

Afhankelijk van de vraag en de behoefte van de leden, organiseert ZZ  lessen en trainingen voor volwassenen. Er zijn individuele kennismakingslessen mogelijk en er worden zeiltrainingen door topzeilers opgezet.  Gezellig recreatief zeilen kan ook. Alle zeilklassen zijn welkom.

Zeilevenementen

ZZ organiseert jaarlijks vanaf Pasen tot eind november een scala aan zeilwedstrijden. Dat zijn meerdaagse kampioenschappen en klasse-evenementen, een gezellige zeilweek en diverse instapwedstrijden bedoeld om kennis te maken met het wedstrijdzeilen (All Ships).  De wedstrijdkalender wordt jaarlijks voor aanvang van het seizoen gepubliceerd  de website. Zie hiervoor wedstrijden.

Bedrijven, scholen en organisaties

Voor bedrijven, organisaties en scholen kan ZZ een op maat gemaakte introductie-  of vaardag organiseren. U kunt hiervoor contact opnemen met de vereniging.

Faciliteiten 

Trailerhelling, kraan en tuigsteigers.

U kunt u boot bij ZZ goed te water laten. Er zijn een trailerhelling en kraan op het terrein, beschikbaar voor leden. En u kunt uw boot in de luwte optuigen aan royale tuigsteigers.

Terrein en clubhuis

ZZ heeft een eigen terrein.  Voor de actieve zeilers is er de mogelijkheid om een ligplaats op het terrein van de vereniging te huren. En tijdens evenementen is er voldoende ruimte voor boten, trailers, campers en tenten. Op het terrein staat een eigen clubhuis en een kleed- en douchegebouw. In het seizoen (vanaf 1 mei tot 1 oktober) is het clubhuis in het weekend en tijdens wedstrijden open. In de winter is het op zaterdagmiddag geopend. U kunt er terecht voor vragen en informatie over de vereniging,  ligplaatsen, lidmaatschap, wedstrijden e.a., maar ook voor koffie, lunch of een drankje. Vanuit het clubhuis en het terras heeft u een prachtig uitzicht over het meer. Bootstalling: Tonnie Mulder   06-55834500 Voor eventuele vragen kunt u het onderstaand formulier invullen, en u krijgt dan zo spoedig mogelijk hierop een reactie terug.

Contact opnemen