Licenties en Meetbrieven

Licenties en Meetbrieven

Deelnemers en hun boten dienen geregistreerd te zijn als zij aan wedstrijden meedoen. Hiermee vallen ze onder de Regels voor Wedstrijdzeilen en de regels die NOC*NSF en de ISAF aan wedstrijdsport stelt. Wat moet er allemaal gecontroleerd worden?

Meetbrieven.

Elke boot deelnemend aan een wedstrijd moet in het bezit zijn van een geldige meetbrief voor de klasse waarin gevaren wordt. Wil jij als organisatie controleren of alle ingeschreven boten een geldige meetbrief hebben?

Check hier de geldige meetbrieven>>

Wedstrijdlicenties.

Alle schippers van wedstrijdboten die mee doen in een wedstrijd, dienen in het bezit te zijn van een geldige wedstrijdlicentie. Hiermee erkennen zij dat ze de Regels voor Wedstrijdzeilen kennen en deze zullen handhaven op het water. Deze kunnen ze aanschaffen bij het Watersportverbond op ons online portaal, dit kan echter alleen als de eigenaar van het schip geregistreerd staat bij het KNWV en dus lid is van een KNWV aangesloten verenigging.  De ledenadministratie van de verenigging meld het lid aan bij het KNWV, en kan daarna pas een wedstrijdlicentie aanvragen.

Licentie bestellen>>

Bemanningslicentie.

Ook bemanningen dienen tegenwoordig te erkennen dat zij op de hoogte zijn van de regels. Dit doen ze met de bemanningslicentie. Bemanningsleden die al in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie hoeven niet ook een bemanningslicentie aan te schaffen.

Check hier actieve licenties.

Wedstrijdlicenties checken      

Bemanningslicenties checken

 

Door lid te worden van ZZ kunt u mee doen met alle wedstrijden waar ook ter wereld.

 

 

Wim Bijlsma

 

Secretaris ZZ