Sponsor worden?!

Sponsoring 

De Zeilvereniging Zuidlaardermeer (ZZ) is een actieve vereniging met een groeiende afdeling Jeugdzeilen. Het aantal leden onder de 21 jaar is meer dan 40.

Eén van de doelstellingen van de ZZ is het mogelijk maken van een laagdrempelige instap in de zeilsport, door onder meer het benodigde materiaal aan beginnende zeil(st)ers beschikbaar te stellen. Zij kunnen bijvoorbeeld een cluboptimist van de vereniging huren en hoeven dus niet direct een eigen bootje aan te schaffen.

De club kan een beroep doen op een enthousiaste groep van ouders en vrijwilligers. Zij helpen met het onderhoud op de haven, het geven van zeillessen aan volwassenen of jeugdleden en het assisteren bij evenementen. Met hen heeft de ZZ jarenlang vele talenten voortgebracht met, tot op de dag van vandaag, klinkende wedstrijdresultaten, zie onze bv onze jaarprijswinnaars

De plannen.

Ondersteund vanuit het Watersportverbond ondergaat de zeilsport, net zoals vele sporten in Nederland, een verbeterslag. De intentie is om het jeugdsporten naar een hoger plan te trekken, om op internationaal vlak een significante rol in de (zeil)sport te blijven spelen.

Als vereniging willen we hier graag aan bijdragen door:

  1. De zeillessen te structureren en professionaliseren naar CWO model.
  2. Te investeren in opleiding van de instructeurs.
  3. De ZZ zeil(st)ers tijdens zeilevenementen te begeleiden

Echter zullen we, door alleen de hulp van vrijwilligers te gebruiken, steeds minder in staat zijn om de bestaande successen naar de toekomst verder door te trekken. Voor onze wedstrijd zeilende jeugd zijn bijvoorbeeld kwalitatief goede trainingen nodig, die niet (alleen) door vrijwilligers geboden kan worden. Hierin worden bijdragen van sponsoren worden dus steeds belangrijker.

 

Sponsor bijdragen

Sponsoring is maatwerk en de ZZ is hier een aantrekkelijke partner voor, omdat vele vormen mogelijk zijn, van natura tot geld, van kleine tot grotere bijdragen. Enkele mogelijkheden die we op dit moment al hebben zijn:

  1. Ter beschikking stellen van kleding voor bv het jeugdteam.
  2. Evenement sponsoring (webshops/ kleding/ F&B): Evenement Sponsering
  3. Leveren van een geldbijdrage.
  4. Leveren van diensten (bijv. drukwerk, website hosting catering of prijzen etc.)

Daarnaast bieden wij als vereniging nog meer manieren om reclamedoelstellingen te bereiken (Sponsorborden en banners,etc), zoals vermelding van de boodschap, logo of bedrijfsnaam op onze website, in programma boekjes en de nieuwsbrief. Ook stands, vlaggen, banners en reclame op boten behoort tot de mogelijkheden. Sponsors van de ZZ hoeven niet per sé watersport gerichte bedrijven te zijn.

 

Meer informatie

Mochten we interesse hebben gewekt, dan treden we graag in contact om de wederzijdse mogelijkheden te bespreken!

Wim Bijlsma

Secretaris Zeilvereniging ZZ